Meditatiemat zabuton

65,00

Levertijd 2-4 werkdagen

Maak een eind aan al die kleine irritaties en spanningen, en vind je kalmte en rust op de Samarali Zabuton-meditatiemat.

  • De mat is gevuld met gerecyclede wol en andere duurzame stoffen, zoals restjes, eindstukken of snijresten die anders naar de prullenbak zouden zijn gegaan, allemaal verzameld bij verschillende fabrieken in India.
  • Gemaakt van 50% gerecyclede wol, 25% gerecycled katoen, 15% gerecycled acryl en 10% gerecycled polyester maakt dit product milieuvriendelijk.
  • De meditatiemat geeft een perfecte ondersteuning bij het beoefenen van zittende meditatie. De traditionele combinatie van zafu en zabuton is de meest populaire, beproefde ondersteuning voor zitoefeningen.
  • Verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en met mooie borduursels aan de zijkant van de mat die jouw Zabuton uniek maakt.

 

Specificaties:

  • Maat: 90 x 70 x 5 cm (breedte x lengte x hoogte)
  • Gewichtt: 3.12 kg
  • Stof is gemaakt van 100% biologisch katoen (GOTS-gecertificeerd)
  • Onderhoudsinstructie staat op het etiket van de mat
Artikelnummer: N/B Categorie:

Comfortabel zitten is een van de belangrijkste vereisten om in een diepe staat van meditatie te komen.

Je geest voelt zich niet meer zo onrustig en je lichaam is niet gespannen of moe. Het vinden van een comfortabele zithouding, waar het lichaam op zijn gemak is, is dus erg belangrijk.

Extra informatie

Gewicht 3,12 kg
Afmetingen 90 × 70 × 5 cm
Kleur

Bosgroen, Chateau grijs, Ivoor, Denim Blauw, Groen, Grijs, Marineblauw, Oranje, Purper, Rood

Materiaal

Warmtevast

Zorgt voor optimale ontspanning

100% biologisch katoen

Verantwoord geproduceerd

Fraaie geborduurde decoraties

Zittend op een Zabuton meditatiemat geeft je heupen extra hoogte, waardoor je bekken naar voren kan kantelen en je ruggengraat zijn natuurlijke rondingen behoudt.

Wanneer uw wervelkolom zich in zijn natuurlijke rondingen bevindt, ondersteunt hij zichzelf. Dan hoef je geen spierkracht te gebruiken om rechtop te zitten.

Het andere voordeel van een gemakkelijke zithouding is dat wanneer u uw kernspieren niet gebruikt om u overeind te houden, uw adem gemakkelijker kan stromen.

Dit helpt je ook om je energie te behouden tijdens het zitten.

Een Zabuton-mat is uitzonderlijk veelzijdig omdat hij op zichzelf kan worden gebruikt om in kleermakerszit te zitten om te mediteren of om te worden gecombineerd met andere meditatie-rekwisieten om een comfortabelere oefening te creëren.

Waarom een meditatiemat kopen?

Een Zabuton meditatiemat geeft extra ondersteuning aan je knieën, onderbenen en enkels. Daarnaast draagt een meditatiemat in een ruimte bij aan de sfeer en maakt het mediteren nog aantrekkelijker.

Het ondersteunen van uw Zafu-kussen met een Zabuton-mat voegt een ander element van gemak toe aan uw zitoefening.

Als je zit, vooral voor langere periodes, kunnen de botten in je voeten en enkels vermalen tot een harde vloer. Door een zabuton onder je zafu te plaatsen, is dit probleem verholpen.

Het voegt ook een extra isolatielaag toe als je in een kamer zit met een vrij koude vloer.

Materiaal en vulling

Onze Meditatiematten zijn gevuld met vilten vellen van gerecyclede wolvezels.

Wol voegt volume toe voor comfort en veerkracht om te mediteren. Yogi’s hebben door de eeuwen heen wol aanbevolen voor meditatie vanwege de isolatie die het biedt van subtiele energieën die uit de aarde komen en die de neiging hebben om het bewustzijn laag te houden.

Het is gebleken dat wollen meditatiematten zorgen voor een betere doorbloeding om te voorkomen dat de benen en voeten in slaap vallen.

Lichtgewicht en duurzaam

Wolvezels gaan langer mee dan de meeste andere vezels, omdat het een natuurlijke krimp heeft die als een veer werkt, constant buigt en terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is lichtgewicht, comfortabel en veerkrachtig.

 

Milieuvriendelijkheid

Onze hernieuwbare eco-wol is afkomstig van restanten van Indiase fabrieken.

Het bespaart een aanzienlijke hoeveelheid water, vermindert het landgebruik voor het grazen van schapen en vermijdt het gebruik van chemicaliën voor het verven.

De buiten- en binnenstof van onze Zabuton meditatiematten zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.